לייעוץ אישי והתרשמות

התקשרי עכשיו:

03-5666160

נעמה גריי בוגרת הסטודיו – עיצוב בית במושב גבתון (כתבה שהתפרסמה בבניין ודיור).

הדיירים: שני הורים ושני תינוקות
המקום: מושב גבתון
השטח: 143 מ"ר
תקציב: 1.5 מיליון שקלים
עיצוב ותכנון פנים: נעמה גריי
אדריכלות: מתי קונסnaama-grey1

סבא רבא של בעל הבית הינו ממייסדי מושב גבתון, שממוקם במרכז רחובות (מאז שנת 1933), והבית שלפניכם נבנה על הנחלה שלו – שטח שבעבר שימש למטעים וברבות השנים הפך שומם. כיום, על מנת לשמר את פועלו של הסב כאיש אדמה מסור, ניטעו עצי פרי רבים בגינת הבית שתוכננה בסגנון פראי ים תיכוני. את הנחלה מקיפים עצי זית עתיקים, שמפרידים בין שאון העיר רחובות למושב גבתון.
הבית הינו העבודה הראשונה של המעצבת, שהיא גם בעלת הבית, והוא תוכנן בשיתוף עם אדריכל המתמחה בבנייה ירוקה. הבית תוכנן תוך התחשבות בתנאי האקלים המקומי וכיווני האוויר והשמש, ולכן ישנם ארבעה כיווני אוויר בחלל הציבורי ותאורה טבעית לאורך כל שעות היום.

תכנון הבית ארך כארבע שנים. בזמן זה המשפחה התרחבה ונוספו דרישות ואתגרים, כאשר החשוב בהם היה בניית בית בעל קומה אחת בלבד. הדבר היה לא פשוט שכן שטח החלקה הינו 400 מ"ר, עובדה אשר אילצה היצמדות לקווי הבניין. למרות זאת, בני הזוג לא רצו לוותר על האפשרות של קומה שנייה ולכן תקרת חדר העבודה איננה קונסטרוקטיבית ובמידת הצורך ניתן יהיה להרוס אותה ולבנות גרם מדרגות אשר יוביל לקומה השנייה העתידית.
החלל הציבורי הינו בעל תקרה גבוהה (3.80 מ') והוא מורכב ממטבח, פינת אוכל וסלון – שלוש פונקציות בלבד בחלל אחד על מנת לשמר את תחושת המרחב. מהסלון ישנה יציאה לפטיו המהווה חלל אינטימי ומאפשר הכנסת החוץ אל הפנים. המטבח בנוי מפורמייקה בצבע תכלת בהיר, וכולל רהיטים שחודשו כגון הספסל והשידות.
הבית בנוי בצורת H. דלת הכניסה מובילה למבואה וארון מעילים העשוי מדלתות אסם. בצמוד לארון ישנו ציור של אם ובנה, תמונה שמאוד נגעה לבעלת הבית וצוירה על ידי אחותו של סבה. בקיר קטן ממוקמת שידה ישנה מהסטודיו לתכשיטים שנסגר, ותמונה של המכביה שצולמה על ידי הצלם מקסים סולומון.
המסדרון תחום כולו בחדרים ועל כן תוכנן בו סקיילייט. החלל הפרטי מכיל שירותי אורחים, חדר עבודה, ממ"ד המשמש כחדר משחקים, חדר ילדים זוגי, סוויטת הורים וחדר רחצה של הילדים, כאשר זה מוביל למרפסת תליית כביסה.
בתכנון הבית הושם דגש רב על ניצול מיטבי של החלל, תוך שימת דגש על שימוש בצבעים, טפטים וריצוף מאויר שישרו אווירה של הרמוניה ושמחה בבית. אתגר משמעותי בתהליך הבנייה היה העמידה בתקציב ללא חריגות, היות ובעלי הבית הינם צעירים (שנות ה-30 המוקדמות). עקב התקציב המוגבל נבחרו בחדרי רחצה חיפויים פשוטים משולבים בריצוף מאויר איכותי.

לכתבה המלאה:

http://www.bvd.co.il/%D7%A2%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%91_%D7%91%D7%99%D7%AA_%D7%91%D7%9E%D7%95%D7%A9%D7%91_%D7%92%D7%91%D7%AA%D7%95%D7%9F.html

 

גלריית תמונות עיצוב פנים - נעמה גריי

למידע נוסף התקשרי עכשיו 03-5666160 או השאירי פרטים:

 
רח' החשמונאים 113 תל אביב, טלפון: 03-5666160 studiobsil@gmail.com כל הזכויות שמורות לברברה ברזין-בית הספר המוביל ללימודי עיצוב פנים © 2018