הכר את ההמומחה
את ברברה ברזין לא באמת צריך להציג- היא אוטוריטה בתחומה, המייסדת והבעלים של אחד מבתי הספר הוותיקים והמובילים ללימודי עיצוב פנים, המאסטרו של כ-70% ממעצבי הפנים העובדים בישראל ואם זה לא מספיק היא גם חתומה על לא פחות מ-3000 פרויקטים והיד עוד נטויה. לרגל חגיגות חצי יובל לבית הספר יצאנו לשמוע ממנה על הדרך שעברה וחשוב לא פחות- על הטוב הרע והמכוער במקצוע אותו היא מגדירה כיפה בעולם.
פיקוח אחד מיני רבים, אותו ערכה בתחילת דרכה המקצועית יחד עם המנטור שלה (זוכה פרס ישראל, האדריכל רם כרמי), נחקק בליבה של ברברה ונחשב עבורה עד היום כאחד הרגעים המכוננים בחייה: "עמדנו יחד בלב האודיטוריום המרכזי במבנה הפקולטה ללימודי מדעי הרוח של האוניברסיטה העברית בהר הצופים ואני זוכרת איך גשם הזלעפות וחביות האש שבערו במרכז המבנה הבטון העירום יצרו חוויה סוריאליסטית ועוצמתית שהמחישה עד כמה לארכיטקטורה יש כוח להשפיע על נדבכים שונים בחייהם של בני האדם. ארכיטקטורה טובה ועיצוב איכותי יכולים לשנות עולמות: יש בכוחם להשפיע ולשנות כלכלות ומצבי צבירה של אנשים. מדובר בתחום שעוסק בבריאה, ביצירה. תחום שמושתת על כ"כ הרבה נדבכים שהם הרבה מעבר לוויזואליה". היא משתפת כבר בראשית השיחה.



"ממשיכה להוביל את התחום אחרי שהשבתי לו את כבודו האבוד. אחרי שגרמתי לאוכלוסייה כאן בישראל להבין שעיצוב הוא לא אח חורג להנדסה או אדריכלות אלא מקצוע חיוני שעומד בפני עצמו. פרנק לוייד רייט, מגדולי האדריכלים בכל הזמנים, אמר ש"הדבר הכי חשוב בבניין זה הפנים שלו"- אמר וצדק, אבל מה קורה בפועל? הישראלי הממוצע ממשיך לדבוק בדעה שעיצוב פנים הוא מותרות לעשירים ופלצנים שלוקחים מעצבת פנים ו"נו, מה היא באמת כבר עושה? מתאימה את הווילון לספה? בשביל מה אני צריך לשלם לה?? מה, אני פראייר??" אז התשובה היא כן. אתה לא סתם פראייר, אלא פראייר גדול! אני פועלת מסביב לשעון להפוך את המקצוע הזה למכובד ויוקרתי ממש כפי שהוא נתפס בחו"ל. מקצוע שיזכה לעיגון משפטי ויככב בראש פירמידת המקצועות המבוקשים, הנחשקים והמתגמלים בישראל".