הגל השני כבר כאן: בחודשים האחרונים נוכחנו לגלות שנגיף אחד קטן ובלתי נראה יכול לשנות סדרי עולם. אחד השינויים הבולטים ביותר הוא המעבר לעבודה מהבית- מודל שיישאר איתנו גם כשהקורונה תהפוך לנחלת העבר. אלה הדברים שמומלץ לעשות על מנת ליצור סביבת עבודה פרודוקטיבית, כזאת שתאפשר לכם לעמוד בשצף המשימות ביעילות ומבלי להישאב לשפע הסחות הדעת והפיתויים שמסביב.
המשבר הנוכחי, מהגדולים שחוותה ישראל, גובה קורבנות רבים. אחד מהם הוא ענף המשרדים שעובר אופטימיזצית נדל"ן אגרסיבית ועל פי הערכות מומחים שטחם של מתחמי העבודה של המחר יקטן בהיקף של כ-30 אחוזים. החברות כבר מורגלות לשגרת העבודה החדשה זאת לאחר שנוכחו כי העובדים נשארים יעילים ופרודוקטיביים גם כשהם עובדים מהבית. הגדילה לעשות לייבפרסון העולמית שעל פי דיווחים וויתרה על הנדל"ן והעבירה את 1,300 העובדים ברחבי העולם (ובתוך כך את העובדים בישראל) לעבודה מרחוק כמודל עבודה קבוע.
אני יכולה לבשר לכם שעם ישראל לא נשאר אדיש ובחודשים האחרונים אני מקבלת המון טלפונים מלקוחות חדשים וגם ותיקים שמבקשים אפגרייד של פינת העבודה או יצירת אחת חדשה. פתאום צריך שתי עמדות עבודה לשני בני הזוג, צריך לחווט עבורם חשמל, לייצר מקום לניירת ולמדפסת ועוד ועוד. ההמלצה הראשונה שיש לי עבורם ועבורכם היא לא להסתפק בשולחן של הבת שלכם בת ה-12 וגם לא בכיסא שאולי הוא מעוצב ומגניב אבל ממש לא נוח. תשקיעו בעצמכם! זה המקום שתבלו בו את רוב שעות הערות שלכם, זהו המקום שאתם צריכים להיות בו הכי מפוקסים ויצירתיים אז בבקשה מכם, תמנעו מחפצים פרוביזוריים ומרהיטים אקראיים שלא נותנים לכם מענה אפקטיבי. זה הזמן להשקיע בשולחן עבודה שישתלב בפרופורציות החלל ובד בבד יתאים למידותיכם ולאופי העבודה שלכם, בכיסא אורטופדי, בתאורה טובה, ברמקולים שווים במיוחד ובצבעים וחומרים שיפתחו לכם את צ'אקרות השמחה והיצירה.
השתכנעתם? מצוין. אם החלטתם להשקיע אז עד הסוף. צרו לעצמכם סביבת עבודה אפקטיבית ונוחה שתשדר קודם כל עבורכם מסר של רצינות והתחייבות. אני ממליצה בחום לתכנן את סביבת העבודה באזור כמה שיותר שקט וניטרלי שיאפשר להתנתק כשצריך בפרט עכשיו כשהחופש הגדול בעיצומו. אם ניתן, מומלץ למקם את שולחן העבודה בסמוך לחלון או מרפסת כך שאפשר יהיה להנות מתאורה טבעית ומאוויר צח ונקי. חשוב מאוד שהחלון לא ישתקף במסך על מנת שלא תתעייפנה לכם העיניים.
גם אם אין לכם אפשרות לחצוץ בין פינת העבודה לחלל הציבורי על ידי דלת לא קרה שום דבר. אפשר בהחלט להשתמש במחיצות ניידות, שוג'י יפני, או מחיצות משרביה שייצרו עבורכם יופי של הפרדה- חזותית וחשוב לא פחות, אקוסטית. יש בשוק שפע של מחיצות מודולריות שניתן לתלות עליהן לוחות מחיקים והן מתניידות על גלגלים ובנוסף הן יכולות נהדרות כרקע לשיחות וידיאו קונפרנס או ZOOM אם וכאשר צריך להמחיש על גבן אמצעים ויזואליים במהלך הפגישה.
בחזרה לכוכבים של החלל, הכיסא והשולחן: המידות המינימליות לשולחן עליהן אני ממליצה היא 60/80 ס"מ במידה והעבודה שלכם כוללת לפ-טופ בלבד, אם אתם משתמשים בקלסרים וניירת מומלץ לבחור במידה גדולה יותר. זכרו- יחידות אחסון פתוחות הן אסון! הן מתבלגנות בשיא המהירות ומעלות אבק. תמיד תבחרו את אלה הסגורות. זה הזמן להתחדש בכיסא אורטופדי- רכיב קריטי לשמירה על רצף עבודה יעילה. זכרו שהארגונומיה מתבססת על זוויות ההטיה של האיברים ועל החיבור בין חלקי הגוף השונים (כפות רגליים, שוקיים, ירכיים, גב תחתון וצוואר). כשכולם מסונכרנים אתם זוכים למנח מושלם לגוף וזרימת הדם נותרת במיטבה. כיסא טוב הוא כזה שיודע להתכוונן בהתאם לגובה שלנו, כזה בעל משענת גמישה שמותאמת לגב. מומלץ לבחור במושב אורטופדי רך שמקבל את מנח גוף המשתמש. מומלץ שהיד שאינה בפעולה תכנס למצד מנוחה באופן שלא ייווצר עומס על השרירים והמפרקים, לכן כדאי לרכוש כיסא בעל משענות ידיים.
לסיכום, המעבר לעבודה מהבית יכול בהחלט להיות מבורך, כל עוד תשכילו ליצור לעצמכם מרחב נעים שמותאם במדויק לצרכיכם ומידותיכם, אז למה אתם מחכים?? בהצלחה!